27 dec. 2010

Ägg med decoupage


Decoupage innebär att man limmar bilder på ett föremål. Här har jag använt mig av servetter.

Först har jag blåst ur äggen.Såhär gör man:

Gör små hål med nålen i båda ändarna av ägget. Blås i det ena hålet, så att ägget kommer ut genom det andra. Man kan få blåsa ganska hårt. Om det inte går, så försök att göra hålen lite större. Torka av ägget.

Bryt en tändsticka på mitten och knyt fast en tråd mitt på tändstickan. Stoppa ner tändstickan i topphålet på ägget. Se till att tändstickan kommer ner ordentligt i ägget. Dra sedan lätt i tråden, så att tändstickan ställer sig på tvären i ägget.

Häng ägget att torka.

Sedan har jag klippt ut motiv ur servetter. Det yttersta lagret på servetten (det med motivet) har jag sedan limmat fast på ägget. Det finns speciella decoupagelim, men jag använde mig av tapetklister som jag strök tunt på ägget..

För att bilden inte skall bubbla sig är det lättast att börja i mitten och stryka med fingret utåt. Mindre bubblor/veck kan räta ut sig själva när limmet torkat.

När tapetklistret torkat lackade jag äggen två gånger med klarlack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.