26 dec. 2010

Bebiskort

Här är lite olika tips på kort man kan göra på bebistema:Vik ett kort så att främre delen nästan når upp till kanten. Klipp ut en nalle. Här har jag använt hemmagjort papper med lite mjuk struktur. Öron, nos och trampdynor är utklippta ur en ljusare nyans. Klistra delarna på kortet och rita dit detaljer. Klipp ut ballonger och klistra på dem så att de sticker upp en aning. Rita dit snören.


Klipp ut några små klädesplagg ur tyg och klistra fast i ett kort. Rita galgar med penna eller gör av tunn ståltråd. Här har jag satt en bakgrund med ljusare papper. Kanterna på detta papper har jag rivit snyggt ojämna mot en linjal. 


Utgå från ett dubbelt kort. Klipp ut en säng enligt figuren längst ner. Klistra fast sängen i kortet. Klipp ett litet huvud och rita på ögon, näsa och mun. Klipp ut ett täcke, sänghimmel och rosett  ur en bit tyg och klistra på.


Gör ett handavtryck på ett papper. Riv kanterna mot en linjal. Gör två hål i nederkanten och knyt fast ett band. Klistra pappret på framsidan av ett dubbelvikt kort. Skriv t ex barnets namn runt som inramning.I botten ett dubbelvikt rosa kort. På det en bit präglad vellum som fästs med vellumtape i hörnen. Till sist två tygblommor. Jättegulligt som t ex dopkort.

Klipp en remsa av ett vacker papper och limma det på ett dubbelvikt kort. Dekorera med silverhjärtan eller peel-offs. Skriv på tvären och knyt ett sidenband i ryggen.

Dubbla kort av mullbärspapper har dekorerats med ett vitt papper. I hörnan är en liten rosett fastsatt tillsammans med en liten nalle och ett fyrklöver - sk charms.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.