19 juni 2013
Fläderblomssaft
Nu är det dags igen!
Att göra egen flädersaft är inte speciellt svårt. Dessutom är det så väldigt gott!
Du behöver:
30-40 fläderblomklasar
15 dl strösocker
50 g citronsyra
2 citroner eller 1 citron och 2 limefrukter
1,5 liter kokande vatten.
Skölj blommorna i varmt vatten och låt dem rinna av. Klipp av de tjockaste stjälkarna.
Skär citronerna (och ev limen) i tunna skivor.
Varva blommor, citroner, socker och citronsyra i en bunke
Häll på det kokande vattnet och rör om tills det löst sig.
Låt stå i 3-5 dygn.
Saften spädes ungefär 1+5. Den går jättebra att frysa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.