26 dec. 2010

Kort, kort, kort....


Här har jag använt mig av lövtryck. Bilden med det gula lövet är rivet längs kanterna och limmat direkt på kortet och en liten ram är ritad på frihand runtom. Det blå lövet limmade jag på en veckotidningssida. Sedan rev jag kanten mot en linjal. Detta limmades sedan på kortets framsida.

På ett dubbelvikt kort har jag klistrat en rektangulär bit hemmagjort papper.  Bina och fjärilarna har jag gjort genom att rida dem med glitterlim på ett vitt ritpapper. När de torkat har jag klippt ut dem och limmat fast dem på kortet. Övriga dekorationer är gjorda med filtpenna.Här har jag vikit ett kort dubbelt och sedan limmat på en rektangulär bit papper som jag rivit mot en linjal. På den har jag limmat en bit hemmagjort papper. Innan jag limmade på det sista pappret gjorde jag två hål i det och trädde i ett band. Bandet använde jag sedan till att knyta fast ett par lavendelblommor.

Lapp-kort
Tyg ger fina effekter på kort. Klipp ut figurer och klistra på kartong. Rita stygn med en penna för att få ett sytt intryck. Är man lite pillig kan man göra fina kort i lapptäcksteknik. Klipp små bitar av tyg och limma ihop dem på ett tunnare papper till ett mönster. Klipp sedan ut mönstret och klistra det på ett kort. På så sätt slipper du klisterkladd på kortet. Alternativt klipper du ut enklare former ur tyget, typ hjärtan, stjärnor... Rita stygn runt tyget när du limmat det på kortet.
Man kan göra fina kort av barnen teckningar. Spara teckningar som är extra fina, eller som har någon fin detalj. Klipp ut önskad bit och klistra på framsidan av ett dubbelvikt kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.