26 dec. 2010

Lite blandade kort


I botten ett orange dubbelvikt kort. På det ett vitt papper med påfåglar stämplade i organge. Överst ett vitt papper som fått lite guldstänk. Orange blommor är utstansade och fastlimmade, liksom hjärtat. Till sist är kortet dekorerat med glitterlim.


Vårkort i milda färger. Den söta stämplen kommer från pysselochpapp.se. Den är stämplad på pastellfärgat papper som jag rivit i kanterna. Runt kanterna har jag sedan duttat med en stämpeldyna i något mörkare färg. Pappret har jag sedan limmat på ett dubbelt lila kort. Ovanför stämpeln finns plats för en hälsning.Här har jag dekorerat kort med detaljer av wellpapp. Först har jag limmat ett passande papper på ett dubbelt kort. Kanterna har jag klippt med mönster-sax eller rivit. När jag klippt ut wellpappsfiguren gjorde jag hål med en håltång och knöt fast ett bastband. Sedan limmade jag figuren på kortet.


Här har jag använt mig av ett naturligt vackert papper med strån och annat "skräp" i. På kortet har jag limmat en stämplad bild. Innuti kortet sitter ett dubbelvikt vitt papper som är mönsterklippt i kanten. Detta papper hålls fast med ett sidenband i ryggen. På bandet sitter små söta guldhjärtan.

Ett enkelt sätt att göra kort om man vill göra många. Då kan man också skriva ut det man vill ha sagt på skrivaren och använda det som det inre pappret.


Med naturpapper kan du lätt göra vackra kort. Här har jag använt två sorters mullbärspapper med skaldetaljer resp strån. Vackra kanter får du om du målar en linje med vatten och sedan river pappret. Runt korten har jag knutit ett sidenband som hålls på plats av små figurer.Ett dubbelvikt gult kort har dekorerats med en romb av mullbärspapper samt tre små rosor. I ryggen är ett sidenband knutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.