27 dec. 2010

Nålfiltade hjärtan.


För att nålfilta hjärtan behöver du, förutom ull, en filtnål och en styrolitstomme i form av ett hjärta.  Nålen är försedd med små hakar som gör att ullen tovar ihop sig när man sticker nålen genom ullen. Ullen blir då tätare och tätare och till sist helt fast. Samtidigt drar ullen ihop sig, så ullen man utgår ifrån är större och fluffigare.

Börja med att filta fast den grundfärg du önskar. Man får vara lite envis innan ullen börjar fästa, men har man väl fått på ett lager går det lättare. Nåla bakgrunden tät. Dekorera sedan genom att nåla fast små kulor eller remsor i olika mönster och färger.

Hjärtat till höger är filtat med sk regnbågsull, som redan är färgat i olika färger.

2 kommentarer:

 1. Fina saker! Ull är härligt! OCh jag har får. Kan skänka ull om du vill. OCh bor i Mälardalen

  SvaraRadera
 2. Så jättesnällt av dig.
  Jag har också bekanta som har får, men jag köper min ull färdigkardad och färgad :) fuskar...

  Men jag kan tänka mig att det finns skolor som skulle bli glada om de fick ull till textilslöjden.

  mvh git

  SvaraRadera