30 dec. 2010

Skir fjärilTill den här fjärilen behöver du två pappark (A4) till vingarna. Det är bra om det är lite kraftigare papper.(Jag har använt mullbärspapper som har lite grov struktur), två glasspinnar, en bit ståltråd eller piprensare och ev två pärlor. Du behöver också glitter, glitterlim, paljetter el dyl att dekorera din fjäril med.
Övre vingarna:

Vik papparken på mitten och rita upp en fjärilsvinge mot vikningen, så att du får två lika vingar när du klippt ut och vikit upp. Gör lika med undre vingparet. Här finns en mall, om du föredrar det, men det blir alltid trevligare om var och en gör sin fjäril efter eget huvud.


Måla glasspinnarna i önskad färg. Det går bra med helt vanlig vattenfärg.

Trä en pärla på ändarna av ståltråden. Vik till ståltråden så att pärlorna fastnar. Man kan också tvinna ståltråden eller piprensaren så att det blir en liten krok eller kringla längst ut. Vik tråden på mitten så att den blir som ett V

Montera sedan ihop fjärilen - stryk lim på en av glasspinnarna. Lägg på vingarna. Stryk lim på den andra glasspinnen och lägg ovanpå. Peta in ståltråden mellan glasspinnarna. Låt limmet torka. (Man kan sätta två klädnypor som klämmer hop glasspinnarna).
Dekorera fjärilen med glitterlim, paljetter, pennor.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.