15 jan. 2011

Ännu mera julkort

Ett trevlig och billigt alternativ är att använda tapet till korten. Här har jag klippt ut hjärtana ur tapet och limmat fast på ett utrivet papper som i sin tur är limmat på själva kortet. Lite dekorationer med självhäftande stjärnor och glitterlim förgyller. Basten är knuten genom hjärtat innan det limmades fast.

Som bakgrund till de här korten har jag använt papper som jag själv skrivit ut. Skriv "God Jul" eller något annat med olika typsnitt och skriv ut. Riv eller klipp ut lagom stor bit och limma fast på kortet. Till det vänstra kortet rev jag papperet på snedden.  Dekorera sedan med figurer klippta ur färgat papper och glitterlim.

Här har jag utgått från dubbla kort. På dem har jag klistrat hemmagjort papper. På detta har jag klistrat hjärtan av rött papper. På det vänstra kortet är hjärtana fastsatta med häftkuddar för att få lite 3-d effekt. Till sist har jag dekorerat med glitterlim.


Snögubbskort
Det här kortet har ett tredimensionellt utseende som inte riktigt kommer fram på fotot. Snögubben och hatten är klippta ur dekorgummi och limmade på ett kartongkort. Ögonen är sk. skakögon. Näsan är av dekorgummi. Ögon och knappar är dit ritade med penna. Snön är bomull och flingorna är hålen från ett hålslag.
Klipp ut figurer ur färgat papper. Pepparkaksformar fungerar bra som mallar. Limma figurerna på kartongkort och kanta dem med glitterlim eller lim+glitter. Rita "stygn" runt kanterna och runt figurerna.Stjärnkort
Klipp ut stjärnor ur silkespapper och limma på ett kort tillsammans med små paljettstjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.