23 jan. 2011

Kylskåpsmagneter av trolldeg


Här har jag använt mig av trolldeg:

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå till dagen efter.

Figurerna är sedan målade med hobbyfärg på flaska och därefter lackade. På baksidan har jag limmat fast en magnet.Moroten har jag gjort genom att forma degen till en liten korv, som jag sedan har gjort smalare i ena änden. Sedan har jag plattat till den på baksidan. Till blasten har jag kavlat ut en liten bit lera, som jag sedan skurit i remsor och mönstrat med en kniv. Jag har satt fast blasten, genom att göra ett hack i moroten och petat in blasten i.

Nalle Puh är gjord med hjälp av en pepparkaksform i utkavlad lera.

Lussekatten har jag gjort som en riktig lussekatt - rullat leran till en orm, som jag sedan rullat ihop.
Blomman och svampen har Liv och Joseph (3 resp 5 år) gjort helt själva, med hjälp av  pepparkaksformar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.