5 jan. 2011

Hjärt-tårta

 Grunden till tårtan är färdigköpta sockerkaksbottnar. Det gick åt 3 paket med 3 lager i varje.

Hjärtformen fick jag fram genom att lägga två bottnar lite omlott. Sedan skar jag bort den överskjutande delen och skar till den så att den passade i "spetsen" längst ner. Så gjorde jag lager för lager. Mellan lagren hade jag jordgubbsfromage och jordgubbssylt.Över allt strök jag sedan vispad grädde. Jag brukar låta tårtan stå så i kylen ett tag för att "stabilisera sig".

Färga in marsipanen med önskad färg. Kavla ut marsipanen. Använd florsocker som "mjöl".


Lyft över marsipanen över tårtan. Jämna till den försiktigt med händerna .


Skär bort kanterna.


Bladen gör jag såhär:

Kavla ut marsipanen tunt. Skär ut en lång remsa och dela sedan remsan med sneda snitt så att du får parallellogrammer. 


Forma till dem som ett blad och gör nerver med en kniv.


Rosorna gör jag såhär:
Kavla ut marsipanen och tag ut cirklar med tex en pepparkaksform.

Lägg cirklarna omlott på rad.

Rulla ihop cirklarna.

Dela rullen på mitten med en kniv.

Knip ihop rosen nertill och vik upp bladen så att du får en ros. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.