5 jan. 2011

Hönatårta


Till hönatårtan använde jag sockerkaka som jag bakat i en långpanna. Jag ritade sedan en mall till hönan på ett bakplåtspapper. Mallen använde jag när jag skar ut hönan i sockerkakan. Sedan delade jag bottnen i tre delar och la sylt i mellan. Sedan bredde jag på ett tunt lager grädde. Ovanpå spritsade jag grädde, så att det såg fjäderaktigt ut.

Av färgad marsipan gjorde jag sedan, näbb, kam och fötter. Ögat är en godisbit.

Det blev lite sockerkaka över, så jag gjorde några små kycklingar också. Jag tog ut cirklar med glas, och färgade grädden lite gul.

Om man vill kan man använda 2 runda bottnar (som kan köpas färdiga). Då får en hel botten bli hönans kropp. Ur den andra bottnen skär man ut huvud, vinge och stjärt och lägger intill den runda bottnen innan man spritsar på grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.