15 jan. 2011

Julkort

Dragspelskort
Johanna och Dennis har gjort dessa korten. De utgick från ett dubbelt kort. Sedan tog de ett vitt papper som var lika brett som kortet när det var öppet. Det vita pappret veckades sedan och limmades fast i kortets nederkant och ihop i framkant. Sedan har de klippt ut figurer och limmat fast i vecken. 

Här har Maja gjort ett rivigt kort! Det röda och vita pappret är rivet längs kanterna och limmade på varandra. Granen är riven ur grönt metallpapper och limmad på. Till sist är en ståltrådsgran fastsatt ovanpå den gröna granen.

Sofie hade en bra ide på en enkel tomteluva att pryda julkorten med. En triangel klipps ur rött metallpapper och vitt papper klistras på som kant och tofs. Snöstjärnorna är ritade med silverpenna.

Hjärtkort
Detta kortet har Maja gjort. Hon har format en ståltråd till ett hjärta. Sedan har hon rivit ut ett silkespappershjärta i samma form som ståltrådshjärtat. Silkespappret är limmat på svart bakgrund och ståltrådshjärtat är fäst genom att ståltråden stuckits igenom kortet och tvinnats på baksidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.