15 jan. 2011

Jultårta












Till tårtan behöver du:
1 pkt tårtbottnar (3 delar)
1 pkt jordgubbsfromage - blanda enl. förpackningen.
Jordgubbssylt
Vispgrädde - vispad
Sugarpaste eller marsipan
Röd och grön livsmedelsfärg.
Silverkulor
Florsocker


Börja med en botten. Stryk på med jordgubbssylt. Lägg på en botten till. Bred på jordgubbsfromage. Lägg på den översta bottnen.

Bred grädde runt alla kanter. Täck hela tårtan med plastfolie och jämna till hela tårtan försiktig med händerna. Låt den stå ett slag medan du förbereder dekoren.

Färga in ca 300g av sugarpastan eller marsipanen med grön färg (Jag har använt den färg som heter mossgreen).
Färga in ca 50 g av sugarpastan eller marsipanen med röd färg.
Rulla den gröna pastan/marsipanen till en korv och kavla den på längden så att du får en remsa som räcker runt tårtan (skarva om du tycker att det är trixigt). Skär kanterna raka och sätt  fast remsan runt tårtan. Pudra med florsocker för att pastan inte skall fastna.

Kavla ut den vita pastan/marsipanen så att den blir stor nog att täcka tårtan. Lägg på som ett täcke över tårtan och klipp kanterna vågigt med en sax.

Kavla ut lite grön pasta och ta ut 10 gröna blad med en utstickare/pepparkaksform eller skär med en kniv. Gör samma sak med den röda pastan och lägg ihop bladen till två julstjärnor på tårtan. Fäst genom att dutta med lite vatten om det behövs. Dekorera med silverkulor.

Allt du kan behöva för att göra fina tårtor finns hos 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar