15 jan. 2011

Kalastårtor


Varför inte ha ett riktigt tårtkalas, där gästerna får dekorera sina egna tårtor?

Tårtan på bilden gjordes på dotterns pysselkalas. Innan kalaset hade jag förberett tårtorna. Bottnarna är färdigköpta sockerkaksbottnar. Ur dessa tog jag ut hjärtan med ett stort pepparkaksmått. Jag fick ut fyra hjärtan ur varje botten. Det gick bra att trycka igenom alla tre bottnarna i förpackningen på en gång.

Mellan bottnarna la jag vaniljkräm och jordgubbssylt och över allt bredde jag på grädde. Detta gjorde jag dagen innan kalaset. På kalasdagen la jag över vit sugarpaste. Tårtorna la jag på kartongcirklar klädda med aluminiumfolie.

I förväg hade jag och dottern också gjort små kristyrblommor, samt olika figurer i sugarpaste - blommor, blad, kaniner, nallar..... Det finns söta små utstickare att använda till detta.

Väl på kalaset fick barnen dekorera sina egna tårtor. Förutom kristyrblommorna och figurerna hade jag silverpärlor och kristyr i spritspåsar. Kristyren användes till att fästa figurerna med och till att skriva barnens namn. Jag fick hjälpa till med spritsandet (jag tryckte och barnen styrde) annars fixade de allt själva.

Om man vill kan man äta upp tårtorna på kalaset, men barnen ville så gärna visa sina tårtor för sina föräldrar så det fick bli annan fika :)

Allt du kan behöva till dina tårtor finns hos...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.