3 feb. 2011

Luffarschack

Luffarschack är kul att spela. Ännu roligare blir det om man gjort spelet själv! Jag gjorde mitt luffarschack av cernit lera, men det går bra med andra liknande leror t ex Fimolera.

Kavla ut en tunn platta till botten. Min platta är ca 10 x 10 cm, men det kan man variera som man vill.
Rulla ut 4 tunna "snören" av lera i avvikande färg och lägg över bottenplattan så att du får 9 rutor. Skär rent kanterna runt bottenplattan så att alla rutor blir lika stora. Tryck fast 4 "lersnören" runt kanterna.

Gör sedan spelpjäserna. Jag gjorde enklast möjliga genom att rulla kulor, som jag sedan plattade till. På dem gjorde jag sedan tecken av tunna lersnören. Men spelpläserna kan ha precis vilken form som helst - hjärtan, blommor, stjärnor.... eller så gör man dem bara i olika färger.

Härda sedan leran enligt bruksanvisningen på paketet. Sedan är det bara att spela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.