3 feb. 2011

Lussekatts-tårta

Såhär gjorde jag:

Jag köpte två färdiga tårtbottnar. och skar av en liten bit av dem så att de kunde ligga ihop på mitten. I första lagret la jag jordgubbssylt och i andra lagret vaniljkräm (snabb-Marzán!) Sedan vispade jag grädde och la på toppen.

Marsipanen (Odense - röd förpackning) färgade jag med gul färg med ett stänk rött i och kavlade ut. Florsocker gör så att marsipanen inte fastnar på kaveln. Sedan la jag marsipanen över tårtan och skar bort överflödigt runt kanterna. (Har du tillång till sugarpaste är det mer lättarbetat)

Försiktigt med fingret gjorde jag sedan fördjupningarna så att det kom att de ut som en lussekatt. I stället för russin petade jag i en mandel. I efterhand kom jag på att en godis, typ Polly hade varit  bra som "russin".

Sedan blandade jag gul+ lite röd+ lite grön karamellfärg med lite vatten. Detta använde jag sedan för att måla på tårtan så att lussekatten såg gräddad ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.