19 feb. 2011

Marknadsnougat

Här kommer ett recept på så kallad marknadsnougat som man kan göra själv. En liten varning bara: Man blir lätt beroende!



Blanda i en gryta:
125g margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten

Låt koka ihop i några minuter.

Sikta ihop:
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao

Blanda ihop allting och rör tills smeten blir jämn. Häll ut på ett bakplåtspapper. När det stelnat något så skär i kuber. Förvara svalt.

9 kommentarer:

  1. VÄLDIGT GODA! VI HAR GJORT EFTER DETTA RECEPT I FLERA ÅR NU OCH DE ÄR HELT OEMOTSTÅNDLIGA.TINA

    SvaraRadera
  2. Hej! Tänkte prova ditt godis. Är det okej om jag sätter ut det på min blogg, så kan jag länka till din sida? :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag är en bak och pyssel tjej som älskar din blogg. Så om du vill kan du då svara på mina frågor nedan?
    1. När började du blogga?
    2. Var får du dina idéer från?
    3. Hur började du pyssla?
    Det var mina frågor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, om du tittar under länken "om Skapligt Enkelt" uppe till höger, får du svar på dina frågor och lite till! Kul att du gillar bloggen!

      Radera
  4. Tittar ni på massan av de fasta ingredienserna som inte smälter ser ni att det blir en deg och inte smet. Mycket frustration och ånger. Hällde i 2 mer dl vatten och det läste sig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror nog på hur snabb man är. Smeten stelnar efter ett tag och kan nog kallas deg. När jag häller upp smeten är den trögflytande.

      Radera
    2. Har inte märkt det alls.
      Mitt är som bloggaren själv skriver trögflytande men så är det snabbt tempo som gäller.

      Radera
  5. Testa byta ut margarinet mot Cocosfett istället. Annan smak men enligt mig godare..

    SvaraRadera