19 feb. 2011

Marknadsnougat

Här kommer ett recept på så kallad marknadsnougat som man kan göra själv. En liten varning bara: Man blir lätt beroende!Blanda i en gryta:
125g margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten

Låt koka ihop i några minuter.

Sikta ihop:
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao

Blanda ihop allting och rör tills smeten blir jämn. Häll ut på ett bakplåtspapper. När det stelnat något så skär i kuber. Förvara svalt.

10 kommentarer:

 1. VÄLDIGT GODA! VI HAR GJORT EFTER DETTA RECEPT I FLERA ÅR NU OCH DE ÄR HELT OEMOTSTÅNDLIGA.TINA

  SvaraRadera
 2. Hej! Tänkte prova ditt godis. Är det okej om jag sätter ut det på min blogg, så kan jag länka till din sida? :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag är en bak och pyssel tjej som älskar din blogg. Så om du vill kan du då svara på mina frågor nedan?
  1. När började du blogga?
  2. Var får du dina idéer från?
  3. Hur började du pyssla?
  Det var mina frågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, om du tittar under länken "om Skapligt Enkelt" uppe till höger, får du svar på dina frågor och lite till! Kul att du gillar bloggen!

   Radera
 4. Tittar ni på massan av de fasta ingredienserna som inte smälter ser ni att det blir en deg och inte smet. Mycket frustration och ånger. Hällde i 2 mer dl vatten och det läste sig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror nog på hur snabb man är. Smeten stelnar efter ett tag och kan nog kallas deg. När jag häller upp smeten är den trögflytande.

   Radera
  2. Har inte märkt det alls.
   Mitt är som bloggaren själv skriver trögflytande men så är det snabbt tempo som gäller.

   Radera
 5. Testa byta ut margarinet mot Cocosfett istället. Annan smak men enligt mig godare..

  SvaraRadera
 6. Några droppar arrak i den smälta cocosfettet sockret och vattnet ska det vara plus 2 msk vanilj och sjuda ca 5-8 minuter då får ni den riktiga smaken av marknadsnougat. Florsocker och kakao silar jag så de inte blir några klumpar i en bunke. Sen häller jag över de jag har smält och kör snabbt med min turboelvisp ihop smeten sen ut på en plåt klädd med bakplåtspapper som är 30×40 cm. Efter en timme ca lyfter jag ur pappret med nougaten och skär i rutor. Jag förvarar mina i kylen. Men skall jag spara längre fram så lägger jag dem i i en låda med smörpapper i mellan. Tina sakta i kylen så blir dem ej kladdiga. Min farfar o farmor var bagare och gjorde mycket julgodis även teaterkonfekt marsipan mm och jag fick ärva deras receptsamlingar.
  Lycka till. Det smakar inte cocos som många får för sig.. vet man inte om de så säger alla att det är som dem gammeldags man köpte förr. Det är bara inbillning bara för att folk hör cocosfett att det skulle skulle smaka cocos. Kolla på många chokladkakor ni köper el ischoklad, inte smakar de cocos?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.