23 feb. 2011

Ormtårta

En ormtårta kan dekoreras och utsmyckas på många olika sätt. Det är bara att plocka fram fantasin. Här berättar jag hur man gör ormen på bilden.

Jag använde:
Färdiga sockerkasbottnar
Snabbmarsánkräm
Sylt
Vispgrädde
Mandelmassa
Blockchoklad.

Först började jag med att göra hål i mitten av sockerkaksbottnarna. Sedan delade jag bottnarna tvärs över, så att jag fick ett antal C-formade bitar. Dessa pusslade jag sedan ihop till en slingrande orm. Mellan lagren la jag sylt och marzánkräm.

Ovanpå bottnarna och på sidorna smetade jag sedan grädde. Över grädden la jag utkavlad och färgad mandelmassa. Det gör ingenting om man skarvar, för det syns inte sedan. Ögonen gjordes med ofärgad mandelmassa och smält blockchoklad. Till sist smälte jag blockchoklad och ringlade över ormen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.