1 feb. 2011

Säl av lera

Sälen är gjord av trolldeg:
1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja

Hur du gör sälen ser du lättast på bilderna här nere. Utgå från en lerklump som är avlång och avsmalnande i ändarna.

Böj upp ena änden och forma huvud och hals.

Klipp ett hack i andra änden. Platta till de båda delarna och gör markeringar med en kniv så att det ser ut som en stjärtfena.

Gör labbarna och fäst med lite vatten. Gör markeringar som på stjärtfenan.

Gör en rund kula till boll. Fäst den genom att sticka en tändsticka eller annan liten pinne igenom bollen och sälens nos.
Torka sälen i 1 timme i ugnen (100 grader) och låt den sedan stå och torka färdigt i rumstemperatur till dagen efter. Du kan också torka den i rumstemperatur, men då tar det några dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar