8 mars 2011

Pappersblommor

Här är beskrivningar på pappersblommor som man kan använda som dekoration på brevpapper, kort eller dyl, men som man också kan klistra på ett papper och hänga upp på väggen. Blommorna blir också fina om man sätter dem i ett fönster.

Tulpan - klipp ut blommans delar i två olika nyanser. Om du vill kan du göra en mall att gå efter, men blommorna blir nästan finast om de är lite olika. Stjälken och bladen är klippta i grönt papper. Även här kan man använda sig av olika nyanser. Lägg ut bitarna som du vill ha dem innan du börjar klistra dem på papper. Vill du ha dem i fönstret, så klistra bara delarna på varandra.

Påsklilja - Klipp ut kronbladen i ett stycke i gult papper. Sätt fast en gul knäckform mitt på. Stick igenom en grön piprensare (eller som här, en vit som är grönmålad med filtpenna) och böj till den. Klipp ut blad ur grönt papper och fäst genom att vika om och limma runt stjälken.
Snödroppe - Klipp 4-5 ovaler i vitt papper. Det är dessa som blir själva blomman. Klipp en liten "hatt", blad och stjälkar av grönt papper. Lägg ut delarna som du vill ha dem innan du klistrar upp dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.