3 apr. 2011

Armband av nabbi-pärlor

Av vanliga plastpärlor, sk nabbipärlor kan man göra fantasifulla armband. Man kan göra dem precis hur breda man vill, men här har jag 4 pärlor i bredd.

Trä tråd på en nål. Man kan använda i stort sätt vilken tråd man vill, men med resårband får man ett töjbart armband, som är lätt att ta av och på.

Börja med att knyta fast en pärla i änden av tråden. Låt några cm tråd hänga efter. Denna pärlan skall inte användas, utan sitter bara där för att hindra de andra pärlorna från att ramla av.

Trä sedan på så många pärlor du vill ha i bredd på armbandet. Tänk bara på att det skall vara ett jämnt antal.

Trä sedan på ytterligare en pärla. Denna pärlan (lila på bilden) kommer att hamna på nästa varv. Trä sedan nålen genom den andra pärlan från första varvet.

Trä på en ny pärla på nålen och trä nålen genom den fjärde pärlan på första varvet.

De två senaste pärlorna bildar det andra varvet. Vänd arbetet och trä på en ny pärla till det tredje varvet. Stick nålen genom den första pärlan från andra varvet. Trä på en ny pärla och stick genom den andra pärlan från andra varvet. Vänd.

Fortsätt på samma vis tills armbandet fått den längd du önskar. Avsluta genom att använda pärlorna från det första varvet och från det sista varvet och trä genom nålen. Ta bort den första  pärlan du knöt fast och använd den tråden och knyt ihop.

6 kommentarer:

 1. Ser ut som ett fint armband och lätt att göra :)

  SvaraRadera
 2. jag vet inte riktigt hur man ska göra men det ser fint ut på bilden

  SvaraRadera
 3. jag har gjort ett sånt när jag var nio/tio år
  det är lätt! :D

  SvaraRadera
 4. jag förstår inte hur man gör kan du inte göra en video till detta pysslet

  SvaraRadera
 5. Hejsan!Vad fint!Men jag förstår inte riktigt hur man gör...Kan du göra en bild för varje steg eller kanske en video?Ha det så bra!
  Med Vänliga Hälsningar Ludwig!

  SvaraRadera
 6. Ja det var fint man jag förstå inte riktigt heller hur man gör...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.