17 apr. 2011

Drömfångare

Drömfångarna kommer ursprungligen ifrån indian-mammor som tillverkade drömfångare som skulle hänga över barnets säng fånga upp alla otäcka drömmar och släppa igenom de vackra drömmarna. Traditionellt är gjorda av naturmaterial och de inre trådarna är flätade i ett speciellt mönster. Här är en enklare variant med utrymme för den egna fantasin.

Tipset kom ifrån Katarina Larsson som med det vann tävlingen på Skapligt Enkelt i juli. Liv och jag gjorde vår variant med sådant vi hade hemma. Såhär skriver Katarina i sitt tips:

" En liten prinsessa måste naturligtvis drömma fina prinsessdrömmar!  För att göra det behövs en "prinsessdrömfångare"  Den görs så här: gå på skattjakt och leta efter prismor som (som prinsessans mamma gömt) när de är hittade så får man också ta fram tunn ståltråd som viras runt en liten spann så att det blir en rund ring, på denna träs prismorna upp, mellan prismorna träs små glaspärlor upp. En del prismor kan träs upp på en tråd innan så att de hänger ner lite mer.
 Sen får man sno ihop ståltråden så allt stannar på plats. Denna "prinsessdrömfångare" hänger man upp ovanför sängen (i taket så att den hänger fritt) gnistrar fint gör den och extra mycket gnistrar den när den har en extra fin dröm som prinsessan får när hon somnar...."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.