17 apr. 2011

Prinsesstårta

 Såhär gör du tårtan.

Baka de tårtbottnar du önskar använda eller köp färdiga.
Klä insidan av en skål med plastfolie och lägg i ett lager med tårtbotten.

Lägg sedan i önskad fyllning och varva den med tårtbottnar. Låt stå ett slag så att det drar till sig.
Vänd sedan skålen upp och ner och ställ tårtan på ett fat. Bred över ett lager med smörkräm.


Lägg plastfolie över tårtan och stoppa tillbaka den i formen. Ställ i kylen tills smörkrämen hårdnat.
Kavla sedan ut marsipan eller Sugarpaste och täck tårtan med. Nederkanten har jag gjort med hjälp av en mönsterlinjal.

Kronan är utskuren ur Sugarpaste enligt bilden:

Sedan har jag format biten till en krona och målat med silverfärg på pensel. Pärlorna är små kulor sugarpaste som jag målat med silverfärg.

3 kommentarer:

  1. Smart! Det är alltså så man får till de där snygga runda tårtorna. Har ju en liten sessa som fyller ett här i juli. Ska helt klart testas!

    SvaraRadera
  2. Finfin! Lånar en bild till ett litet bildspel och länkar, hoppas o.k!

    SvaraRadera
  3. Men, så fint! Åh, så jag tycker om sådana här fina kort som inspirerar! Tack!!!

    Ha det gott!

    SvaraRadera