18 apr. 2011

Pumpa-cup cakes

Läskigt söta och goda cupcakes på Halloweentema!


Baka först vanliga muffins.
Kanske har du ett eget favoritrecept, annars är det här bra:
(ca 15 muffins)
3 ägg
2½ dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
100g smör eller margarin
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Man kan också tillsätta någon smak t ex rivet citronskal, kakao, bär etc...

Vispa ägg och socker tills det blir pösigt.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda i smör och mjölk i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Fyll muffinsformarna lite mer än till hälften. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Medan muffinsen svalnar gör du frostingen.

Rör (eller vispa) ihop:
60 g smör eller margarin
5 dl florsocker
100 g Philadelfiaost
1½ tsk vaniljsocker

Frostingen kan man också smaksätta med t ex citron eller limesaft.

Pumporna

Färga en bit marsipan eller mandelmassa med röd och gul karamellfärg tills du får en fin orange färg. Rulla en kula, stor som en vindruva.
Håll kulan mellan tumme och pekfinger och tryck med baksidan av en kniv runt om så att du får skåror i pumpan.
Gör ett litet hål i toppen där du kan sticka ner en liten stjälk som du kan göra av antingen grönfärgad mandelmassa.
Eller så tar du, som jag på bilden, ett blad citronmeliss eller något annat ätbart och stoppar i.

När muffinsen är svala brer du på frostingen på dem. Dra sedan runt med en gaffel för att få spritsad effekt.
Sätt pumporna på toppen.

1 kommentar:

  1. Hej! Vilken fina Cup Cakes! Blir nästan lite sugen att göra egna, trots att jag sällan bakar själv :)
    Vänliga hälsningar Gisella

    SvaraRadera