18 apr. 2011

Rund ask

 


Här kommer en beskrivning på hur man ganska enkelt fixar till en rund ask för småsaker eller att använda som presentförpackning. Asken består av två lika delar - ask och lock.

Klipp två remsor av papper. (Pappret behöver inte vara krafting som kartong. Ritpapper med en ytvikt runt 120g räcker.) Remsorna skall vara lika breda som askens höjd + 2 cm. Askarna på bilden är 5 cm höga.  Remsans längd skall vara den omkrets man önskar på asken. Jag använde mig av papprets längd (ca 28 cm) till mina askar. Klipp den ena remsan ca 2 cm kortare än den andra.

Vik upp ca 2 cm av remsorna. Klipp taggar längs remsan upp till vecken enligt bilden:
Limma ihop remsorna till cirklar. Limma fast cirklarna på ett kraftigare papper som blir botten/lock (här passar det med kartong!). Ett tips är att hålla cirkeln mot pappret och skissa ungefär hur stor den är. Sedan kan man stryka på lim på botten-pappret och sätta dit cirkeln. När limmet torkat klipper man bort utstickande papper. Det blir fint om man klipper lite utanför kanten som på den rosa asken ovan. 

Nu har du en större och en mindre del. Den större delen är lock. Klipp sedan en remsa av det papper som du vill skall synas utåt på asken. Mät asken så att remsan blir lika bred som asken är hög. Dekorera remsan som du vill. På den rosa asken har jag bara använt ett rosa marmorerat papper. På den gröna limmade jag på rosa små hjärtan och satte glitterlim runt. Wellpapp blir också häftigt!

Limma sedan fast remsan runt asken. Gör lika med bottnen, men där behöver man inte dekorera remsan.

Dekorera toppen på asken. På den rosa asken har jag gjort en blomma av silkespapper - 4 cirklar är lagda ovanpå varandra och ihopdragna till en blomma. På den gröna använde jag en färdig presentdekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.