28 maj 2011

Slott

Slottet är gjort av en pastakartong och fyra hushållsrullar.

Kartongen klädde jag först med vitt ritpapper som när man slår in en present.

Tornen klädde jag med vitt papper genom att rulla in dem. Först satte jag lite lim längs kanten och fäste mot rullen och sedan rullade jag. Sista kanten fäste jag också med lite lim. Överskottspappret i överkant och underkant stoppade jag in i rullen. Tornen är fästa med dubbelhäftande tejp mot pastakartongen.

Taken på tornen är halvcirklar av rosa papper som jag limmat ihop till en strut. Jag fäste dem mot tornen med lim.

Flaggorna gjorde jag genom att sticka grillpinnar i toppen av torntaken. Där satte jag sedan lite lim och trädde på två pärlor - en större och en mindre. Själva flaggan är av silkespapper som jag limmade dubbelt runt grillpinnen.

Porten är en bit brunt papper som limmats på. Taket på själva huset är rosa papper som limmats på.

De svarta detaljerna är målade med tuschpenna och resten är målat med vattenfärg.

1 kommentar:

  1. Denna ska jag använda på nästa kalas och antingen servera tårtan i mitten eller lägga bullar och kakor i mitten.....

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.