12 juni 2011

Bokstavståg

Det här tåget kan man lasta med precis vad man vill. Jag har gjort bokstavsvagnar, men man kan ju lika bra ha siffervagnar, färgvagnar, vagnar med ordklasser eller varför inte en vagn för varje barn där de kan rita och lägga sina favoritsaker?

Vagnarna och loket är gjorda av färgad kartong. Vagnarnas kortsidor är vikta ett par cm för att få lite djup. Hjulen är bitar av toalettrullar - ca 4 cm breda - som jag målat svarta och sedan skurit en skåra i där vagnen sitter. Mina vagnar är lösa, men man kan sätta ihop dem med en pappersremsa som limmas mellan vagnarna.

Lasten är figurer som är ritade på vanligt ritpapper och sedan utklippta och fästa med häftkuddar på vagnens baksida. Sakerna i C-vagnen har Joseph (7) gjort - en clown, en citron och cymbaler (jag lovade att jag skulle skriva det! :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.