11 juni 2011

Strutar

Strutar kan man variera i all oändlighet efter egen smak och fantasi.

När jag gör strutar använder jag mig av vanligt vitt papper som jag formar till en strut utan att limma ihop den. Sedan klipper jag till ovankanten så att den blir rak. Detta blir insidan och samtidigt mallen till struten.

Det vita pappret klistrar jag sedan på det papper som syns utåt. Den rosa struten är av silkespapper och den silverfärgade av kräpp-papper. Sedan klipper jag bort överflödigt papper och formar en strut som jag limmar ihop. Struten kan man sedan dekorera med vad man vill - klistermärken, glitter, paljetter, bilder från tidningar, hål från ett hålslag.....

Hanken brukar jag tejpa fast på insidan.

Den första vita struten kan man också använda som mall om man vill göra strutar direkt i kraftigare papper. Den blå struten är av transparant papper. Metallkartong blir jättefint. En mörk strut blir fin om man ritar mönster med en silver- eller guldpenna

Det bästa är nog ändå om stuten blir fylld med godis....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.