18 juni 2011

Tröjtryck

Gör egna häftiga tröjor med flytande textilfärg!

Till flickornas tröjor har jag använt mig av lite olika tekniker.

Sigrids tröja (tv) har hjärtan som är gjorda med en schablon. Jag ritade ett hjärta i botten av en papptallrik. Sedan skar jag ut hjärtat och la den på tröjan och duttade över färg med en svamp. Jag satte hjärtana lite huller om buller. Sedan skrev jag SIGRID med en bokstav i varje hjärta. Till det och till ramen runt använde jag en pensel.

Livs tröja (th) har hon gjort själv. Hjärtana är gjorda på samma sätt som Sigrids tröja. Till fjärilarna använde hon en svamp i form av en fjäril som hon doppade i färg och sedan tryckte med.

Handavtryck blir också fint, likaså tryck med potatis.

Hur man fixerar färgen är lite olika från fabrikat till fabrikat, så följ instruktionerna på den produkt du valt.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.