6 juli 2011

MultiplikationskortSkriv hela multiplikationstabellen på små lappar med t ex tjock tuschpenna. På baksinan av varje lapp skriver du det rätta svaret med en bläckpenna. Att göra lapparna är halva nöjet. Passa på att pyssla till det med designen - använd fina färger, klistermärken etc.

Lägg sedan alla lapparna i en låda. Ta en lapp i taget och låt barnet säga svaret. De kort som blir rätt direkt läggs i en hög och de som kräver lite betänketid läggs i en annan. De kort man inte fick något svar alls hamnade i en tredje hög.

Räkna efter hur många kort som hamnade i varje hög och notera det. Gör det vid varje tillfälle ni tränar med korten, så att det blir tydligt att övning ger färdighet!

Tips och bild från Barbara Forsström

2 kommentarer:

 1. Jättebra att du har den i blogform,enklare för alla parter !Så tränade jag mina barn oxå m multi-kort,kan jag varmt rekomendera.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Med det här spelet lärde jag mig och mina kompisar tabellerna .
  jag hade svårt att lära mig tabellerna, men nu kan jag dom rinade vatten.
  Tusen tack att ni satt det hitt.
  Prova ni också!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.