20 juli 2011

Nästan för goda choklad-cupcakes


Sätt ugnen på 200 grader.

100 g smör eller margarin
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver.

Smält margarinet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop. Fyll i muffinsformar (lite mer än halvfulla) och grädda i ca 15 minuter.

Chokladkrämen:

150 g smör som stått i rumstemperatur och blivit mjukt
200 g philadephiaost eller liknande
6 dl florsocker
½ dl kakao

Rör ihop smör och ost. Rör i kakaon och sedan florsocker. Ta lite florsocker i taget och rör så att du får en slät kräm.

Spritsa eller klicka krämen på muffinsen när de svalnat lite. Sätt dit några små marshmallows, strössel eller något annat gott. Låt stå kallt ett slag så att krämen blir fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar