19 aug. 2011

Akvarellbilder

De små konstverken är gjorda i två steg vid två olika tillfällen.

Vid första tillfället gav jag bara eleverna vattenfärger, penslar och papper och sa att de skulle sitta och testa färgerna lite hur som utan några krav på att det skulle bli något. Jag uppmuntrade dem att använda olika penslar och att använda penslarna på olika sätt. Detta var för att de skulle våga prova på och leka med färgerna för att bekanta sig med dem. Man skulle kunna stanna därvid, men vid nästa tillfälle fortsatte vi...

Då visade jag dem hur man kunde göra en ram genom att klippa ut två L ur svart papper. Vi använde linjalernas bredd för att göra det enkelt.

Sedan fick de ta fram sina bilder från föregående gång och leta upp något motiv i bilderna som de gillade. Med de två svarta rambitarna kunde de passa in motivet och ställa in ramen i lagom storlek.

Ramen limmades sedan ihop och överskottspappret klipptes bort innan ramen och bilden limmades ihop.

1 kommentar:

  1. Vill man vidareutveckla det hela ännu mer kan man titta i bilderna och nästan alltid hitta att de föreställer något.
    Sedan kan man ta en spegel och hålla på kant mot bilden. Flyttar man den lite runt i sidled kan man hitta de mest fantastiska symmetriska mönster.
    Eleverna i vår skola år 5 och 6 tyckte det var jättekul för man behövde inte vara duktig i teckning för att få det fint.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.