11 aug. 2011

Toffsisar


Jag blev lite smått förälskad när jag gjorde de här små typerna. Efterhand som man gör dem hinner de utveckla en personlighet och när man är klar, känns det som om man har en ny liten vän.


Klipp till en bit hård kartong som är ca 10 cm lång. Vira minst 100 varv garn runt kartongbiten. Ta sedan en bit garn och knyt om garnet mitt på kartongbiten. Knyt ganska hårt. På andra sidan kartongbiten klipper du upp garnet så att det bildas en tofs. Vänd tofsen ett halvt varv så att det ser ut som en liten mopp.

Klipp ut en bit ur en äggkartong. Detta är stommen till toffsisen. Vill man ha armar och antenner på sin figur sätter man enklast dit det innan man limmar på garnet. Stick hål i äggkartondelen och stick piprensare rakt igenom. Både armar och antenner kan gå genom samma hål.

Sätt sedan lim på äggkartongen och lägg på garnet. Rätta till så att det ser fint ut och klipp till längs nederkanten om det behövs.

Sedan kommer det roliga. Sätt på ögon, öron, näsa. Snurra antenner och sätt på pärlor. Som man vill!

Vill man ha fötter på sin tofsis klipper man ut dessa ur kartong. De behöver vara ganska stora för att synas. Limma dem på äggkartongen som på bilden.10 kommentarer:

 1. Visst är dom!
  Jag skulle vilja prova att göra toffsisar med en hel barngrupp.

  SvaraRadera
 2. Underbara! ♥ Tack för inspirationen!
  Ha en fortsatt trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Hej! Ska man ha två kartongbitar med ett hål i mitten när man gör toffsen? Kan du förklara för en mamma som hatar att pyssla men snart ska ha kalas för ett gäng grabbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort dom och jag hade inge håll i mitten

   Radera
 4. Gulligt gulliga!!

  /Annie

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.