6 okt. 2011

Räkneburkar

Det blir till att äta mycket glass...

Detta är ett kul sätt att träna tabeller - allt från allra enklaste plus till division, eller kanske ekvationer?

På glasspinnarna står en räkneoperation. På burkarna står svaren. Glasspinnarna sorteras in i rätt burk.
För de minsta barnen kan man ha olika antal symboler på glasspinnarna i stället för en beräkning.

Det pyssliga i det hela är att göra burkarna. Jag har använt små yoggiburkar som jag sköljt ur och torkat. Jag klippte sedan ut remsor ur mönstrat papper. Remsorna var lika höga som burkarna och de räckte runt burkarna med lite överlappning för att kunna limma ihop dem.

Sedan klippte jag ut lappar som jag skrev siffror på och limmade fast fram på burkarna.

Skriv räkneoperationerna på glasspinnarna med vattenfast penna. (Glasspinnar finns att köpa på t ex Ö&B om man inte orkar äta så många) Jag skrev alla divisioner från tvåan till tians tabell. Det blir många glasspinnar att sortera in, men man kan välja att bara ge barnen några pinnar i taget.

2 kommentarer:

  1. Det här är faktiskt fantastiskt ideé.Synd att min dotter har redan lärt sig multiplikationstabeller men jag ska kanske hitta på lite svårare räkningar. Och det blir säkert populärt att samlapå glasspinnar.

    SvaraRadera
  2. det vågar man sig inte på, för ont i magen får man

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.