17 okt. 2011

Vinkelmemory

Stora barn gillar också memory!

Ofta tänker man på memoryspel som något för små barn, men stora barn gillar också att spela! Tillsammans med mina sjuor gjorde jag ett vinkelmemory.

De fick först klippa ut två kvadrater med sidan 4 cm var. På den ena kvadraten skulle de rita en vinkel och på den andra skriva storleken på vinkeln. Jag talade om hur stor deras vinkel skulle vara. På så sätt kunde jag fördela svårighetsgraderna också inom klassen. Jag använde 8 olika vinklar (360, 180, 120, 90,70, 45, 30 och 10 grader). Det blev tre uppsättningar i klassen

Medan de gjorde det  rutade jag upp ett färgat papper (en färg för varje uppsättning kort) i rutor på 5x5 cm. Elevernas kvadrater limmade vi fast i rutorna när de var klara. Sedan körde jag arken i lamineringsmaskinen och klippte sedan ut kvadraterna.

Sedan var det bara att spela!

1 kommentar:

  1. Vilken jättebra idé! Det glädjer mig som förskollärare att man kan använda såna spel som memory långt upp i åldrarna. : )

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.