5 dec. 2011

Rischoklad

Även barnen tycker att det är kul att ge julklappar, men kassan är inte alltid så stor. Då är det kul att göra något själv. Rischoklad är ett bra tips, och gör man fina förpackningar dessutom blir det en uppskattad present.

Rischoklad:

250 g blockchoklad
5 dl puffat ris typ Vårgårdaris.

(varianter: Riv i lite limeskal, hackade nötter eller russin)

Smält blockchokladen över vattenbad eller i micron (medeleffekt ett par minuter i taget  - rör om mellan varven). Rör i det puffade riset. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller en plåt och bred ut smeten till en stor kaka. Låt stelna. Bryt sedan rischokladen i lagom stora bitar.

Förpackningen:

Vik ett papper i A5-format på mitten. Skriv och dekorera. Lägg rischokladen i en plastpåse och lägg mellan papperna. Fäst med häftklammer.

2 kommentarer:

  1. Mycket bra idé och jag slår vad om att den är så mycket godare än den man köper.

    SvaraRadera
  2. Det som ätas kan, brukar bli poppis!

    SvaraRadera