5 feb. 2012

Vårblommor


Vi spånade tillsammans om vilka blommor vi kallar för vårblommor. Sedan fick barnen välja vilken blomma de skulle försöka rita. Vi hade några blommor i klassrummet och de övriga hade vi på bild i böcker.

De ritade sin blomma med oljepastellkrita ganska stort på ett A4-papper. Sedan fyllde de i konturerna med svart oljepastell. Efter det målade allt över med blå vattenfärg. Därefter skrynklade vi ihop bilden. Efter detta rev de sin teckning i kanterna så att det mest blev själva blomman kvar. Bilden monterades på en bit wellpapp.

Bild och tips: Sara Jern

4 kommentarer:

 1. Åk 3-4 målade morsdagskort inspirerade av denna sida. Vilka kort! Man kunde ha hittat dem i en presentaffär och då hade jag verkligen haft svårt att välja bara ett av dem!

  SvaraRadera
 2. Min F-k´lassskapade vackra kort av detta tips. De blev hur fina som helst och pryder nu våran matsal på skolan

  SvaraRadera
 3. Vi gjorde denna bilduppgift med våra treor idag. Jag tog med några olika sorter från min trädgård, sedan skrev jag ut bilder på exempelvis blå- och vitsippa, snödroppar och tussilago. Resultatet blev HELT fantastiskt. Nu vill jag rama in flera av dem och helst sätta upp dem som tavlor hemma hos mig :)
  Vill passa på att tacka för en underbar blogg med massvis med inspirerande uppgifter. Eftersom jag själv inte är konstnärligt lagd så är denna sida till stor hjälp! TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir jätteglad av din kommentar, tack! Men just detta pysslet har jag Sara Jern att tacka för.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.