27 apr. 2012

Namnskylt


Det behövdes lite vår i huset, så det fick bli en ny "namnskylt" till Sigrids rum. När jag satt och klippte och klistrade så tänkte jag att sådana här blommor skulle man kunna göra och sedan sätta ett foto på barnen i en klass i mitten på blommorna. Alla blommorna kan man sedan sätta på klassrumsdörren, på väggen inne i klassrummet eller kanske vid barnets plats på förskolan. Vill man så kan man ju laminera blommorna efteråt.

Jag gjorde en mall genom att vika ett papper i åttondelar (se bilden) och sedan klippte jag ut ett halvt hjärta genom alla papperslagren. Vill du hellre använda en mall, så finns den här nere.

Jag använde mallen och klippte ut blommor ur enfärgat papper. Använd gärna lite tjockare papper. Mina var i tunnaste laget och bubblade sig lite.

När jag var klar med bakgrundsblommorna klippte jag bort en bit på min mall så att den blev lite mindre, sedan klippte jag ut blommor ur olika färgade papper. Dessa limmade jag på de enfärgade blommorna.

Bokstäverna skissade jag på enfärgat papper och klippte ut, men vill du ha riktigt snygga bokstäver använder du ett ordbehandligsprogram där du skriver bokstäverna stort och skriver ut. För att föra över bokstäverna till dina färgade papper kan du rita med blyerts på baksidan och sedan lägga pappret ovanpå det färgade pappret och rita i kanterna. Då får du tunna linjer att följa. (Finns det karbonpapper nuförtiden!?)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.