15 maj 2012

Knapparmband

 Restknappar har nog alla liggande. Nu vet du hur du kan använda dem. För att göra det här armbandet behöver du knappar med fyra hål.

Jag använde tunt runt läderband, men det går naturligtvis bra med andra typer av band. Klipp av en bit band som är ca 3 gånger så långt som din handled. Vik bandet dubbelt och slå en knut vid vikningen så att en ögla bildas mitt på bandet. Öglan använder du för att knäppa armbandet sedan.

Trä på den första knappen. Stick upp båda trådarna genom två av hålen och sedan ner igen genom de andra två hålen. Fortsätt att trä på knappar tills armbandet är så långt du vill ha det.

Knyt trådändarna under den sista knappen med några makraméknutar:

Eller fäst dem med en klämögla. Ett annat alternativ är att lägga trådarna dubbelt och surra en tunn sytråd runt alla trådarna och sedan fästa genom att knyta och sy fast ändarna av sytråden.

1 kommentar:

  1. Jag har drösvis med knappar och har gjort några armband och halsband. Dina knappkort var jättesöta! Jag har tipsat om din blogg på min blogg tidigare, men jag måste nog titta in här oftare själv, för du har mycket som inspirerar!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.