20 maj 2012

Lila grattiskort


Födelsedagar är kul, får då får man en anledning att göra kort. Den här gången valde jag att göra ett kort i lila toner.

På ett enfärgat lila kort limmade jag fört en rektangel av mullbärspapper. Mullbärspappret är aningen mindre än själva kortet och jag limmade det på sniskan och sedan klippte jag bort det som stack ut på sidorna.Med en stämpel och en stämpeldyna ton i ton med kortet gjorde jag mönster lite här och där - både på kortet och på mullbärspappret.

Grattis-etiketten är något ljusare än bakgrundskortet. Jag klippte först ut en rektangel, som jag rundade hörnen på. Sedan drog jag med en lila stämpeldyna för att få tonade kanter. Efter det tog jag försiktigt och gjorde samma sak med en svart stämpeldyna.Texten skrev jag först med blyerts. Tanken var att jag skulle fylla i helt med svart, men medan jag höll på tyckte jag att det såg häftigt ut när det var lite skissartat. I stället för att sudda bort blyertsen så drog jag bara med fingret så att det mesta, men inte allt suddades ut.

Blommorna är uttagna med en stans. Kanterna är skuggade med stämpeldyna på samma sätt som grattis-etiketten.

Till sist limmade jag fast allt på kortet. Skapligt Enkelt.4 kommentarer:

 1. Hej! Kul pyssel :) Provade blev faktiskt nöjd =) Kan du inte göra era pappers pyssel =) skulle vara kul =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul!

   Men jag är inte riktigt med på vad du menar med "kan du inte göra era papperspyssel"...

   /g

   Radera
 2. om man inte har lila papper? jag har bara vanligt papper. svara på detta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får använda precis vilket papper och vilken färg du vill :)
   Jag bara berättade hur jag gjorde.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.