8 maj 2012

Söta godisförpackningar

Vill du ge bort en liten godispresent, eller kanske göra godispåsar till ett barnkalas? Då är detta ett sätt att få trevliga förpackningar snabbt och enkelt.

Jag använde scrapbookingpapper med olika mönster. Av dem klippte jag remsor där ena kanten var rak och andra kanten antingen vågad eller taggig. Jag tog mönstret på pappret till hjälp, men har man en mönstersax kan det också bli fint. Sedan limmade jag ihop remsorna till en ring.

I den vänstra förpackningen tryckte jag ner en bit cellofan i ringen och fyllde sedan på med godis och knöt ihop med ett presentband.

Till den högra förpackningen använde jag en helt vanlig plastpåse som jag satte ner i ringen och fyllde med godis. Det blev inte riktigt lika tjusigt som med cellofanet, men ett ok alternativ om man vill göra det enkelt för sig.


2 kommentarer:

  1. men hur e det i botten då? ramlar inte påsen ut om man inte har någon botten? om du hade en botten, kan du säga hur du gjorde den då? för jag har försökt men det funkar inte..... :(

    SvaraRadera
  2. Nej, jag hade ingen botten.
    Om man limmar ihop pappret till en ring och sedan sätter i plastpåsen och fyller den, så hålls det på plats. Kanske inte så att du kan hålla i plastpåsen och svinga med den, men tillräckligt. Vill man vara på den säkra sidan kan man sätta ett par tejpbitar i botten.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.