25 juli 2012

Selleri-tryck


Det gäller att ha ögonen öppna. Där man minst anar det finns det ett vackert mönster att hämta. Jag brukar vara ganska bra på det, men det här hade jag missat helt när jag fick tipset av en vän. (Ja, det retar mig lite).

Det är helt enkelt selleri som skurits av och som sedan används att trycka med. Sigrid som hjälpte mig använde en pensel med hobbyfärg, men man doppa sellerin i färg på t ex en papptallrik och man kan använda andra typer av färg för olika effekter - vattenfärg, textilfärg (om man vill trycka rosor på en tröja eller kanske ett örngott), akvarellfärger...


6 kommentarer:

 1. Men gud så smart! Tack!

  SvaraRadera
 2. Läckert, enkelt, smart och snyggt
  http://skalaminimal.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Det där vill jag prova! Tack :-) :-)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina rosor - och så enkelt!!! Detta ska testas på, absolut!!!=)

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Det jag gillar är att man kan göra fina saker även om man inte är superduktig på att måla.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.