29 aug. 2012

3D-bygge med marschmallows


Jag hade fått en tanke om att man kanske skulle kunna använda minimarschmallows och tandpetare för att skapa konstruktioner. Jag satte mig vid köksbordet och det dröjde inte länge förrän alla mina barn satt med mig vid bordet och skapade - det händer inte ofta nuförtiden.

Det blev intressanta diskussioner under tiden om kuber, prismor och pyramider. Det blev femhörningar, sexhörningar och månghörningar. Vi kom till och med in på molekylstruktor, fast då var det mest 16-åringen och jag...

Detta är något som jag kommer att prova med mina elever i skolan. Jag gissar att det kommer att uppskattas. I alla fall om de får äta upp sina marschmallows när de är klara.4 kommentarer:

 1. Jag har gjort detta med blötlagda gula ärtor och tandpetare. Men det här var ju mycket godare... Det enda som är bättre med ärtorna är att de blir hårda när de torkar och kanske blir stabilare. Nackdelen är att de är mjuka när man bygger och därför ibland går sönder. Som sagt marsmallows var en jättebra idé!

  SvaraRadera
 2. Vi brukar göra en liknade tävling när vi har fest/kalas. Då tävlar vi om vem som kan bygga högst torn med spagetti och gelehallon/marsmallows ;)

  SvaraRadera
 3. Roligt! Efter så kan man ju äta upp marshmellowsana. 10 årig flicka!

  SvaraRadera
 4. Synd att dom inte är vegetariska bara, innehåller grisgelatin. Men ärtor funkar ju för alla :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.