1 okt. 2012

Etiketter av gamla böckerVad gör man med gamla utslitna böcker? Kanske lite fina etiketter?

Bokpapper brukar vara ganska tunt, så jag limmade boksidorna på båda sidorna av ett lite kraftigare papper. Sedan ritade jag upp etiketterna efter en mall och klippte ut.

Etiketterna kan man dekorera lite som man känner, men en fin gammaldags känsla får man om man sätter lite färg längs kanterna. Det tycker jag att man gör lättast genom att dra etiketten försiktigt mot en stämpeldyna.

En linje - hel eller streckad - längs kanten är också fint. Sedan har jag använt klistermärken, peel-offs, stämplar etc för att dekorera.

Till sist har jag gjort hål med ett hålslag.

6 kommentarer:

 1. Ser att det är "En världsomsegling under havet" som strukit med ;) Blev riktigt fint och önskar att jag själv kunde förmå mig att göra sånna men har så svårt att ha sönder böcker även om de redan är trasiga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi... så kul att någon såg det. Jag tänkte på det när jag gjorde dem och la etiketten med "Nautilus" överst :) Jag kan erkänna att det tog emot att klippa i boken, men nu lever den vidare på annat sätt!

   Radera
 2. Hej! Hittade hit för några dagar sen! Och jag har redan en lång lista på vad jag vill göra. Du har så många trevliga tips och idéer! Har redan gjort några kort men en pappersuggla på :) Emma

  SvaraRadera
 3. Hej! det där är något jag verkligen ska anamma! Jättebra idé för gamla slitna böcker. Jag har svårt för att slänga böcker, men vissa är ju verkligen såå fula och slitna. På det här sättet kan de ju fortfarande användas :o). Superbra! Tack!
  Mvh
  Gisella

  SvaraRadera
 4. Man kan kanske använda tidningspapper med mycket text om man inte vill klippa i böcker... Kände själv att det nog var en sak som skulle ta emot redan när jag bara läste inlägget... Mvh Zlumzie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man säkert göra om man inte har gamla böcker, som man ändå tänker slänga!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.