15 nov. 2012

Kort med gran-tryck


Med en liten bit gran doppad i vit färg kan man göra fina snöflingor. Häll vit färg på en papptallrik och doppa toppen av granbiten i färgen. Trycksedan lodrätt mot ett papper så att du får en snöflinga. Det kan vara på sin plats att träna lite först på ett kladdpapper, så man känner hur hårt man behöver trycka. För extra tät effekt vrider man granbiten ett kvarts varv och trycker igen.

Jag tryckte på ett rött papper. Ur detta pappret klippte jag sedan motiv som jag använde till julkort. PÅ det vänstra kortet ritade jag en svart kant runt det mörkröda pappret innan jag limmade det mot ett dubbelt rött kort och skrev "God Jul" lite över kanten.

På det högra kortet ritade jag också en svart kant runt det röda pappret med snöflingan. Detta pappret limmade jag sedan på ett lite större mönstrat papper, som jag i sin tur limmade på ett rött kort. Till sist ritade jag en streckad linje runt och och skrev en julhälsning.


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har följt den här bloggen länge, jag gjorde saker från den redan på den gamla sidan. Och nu undrar jag om den gamla sidan fortvarande funkar? Jag tyckte mer om den gamla sidan, men såklart är den här också bra!
  Och om inte den funkar, skulle du kunna tänka dig att göra en likadan?
  // En anonym Tonårstjej som älskar att pyssla!

  SvaraRadera
 2. Det är inte en bit gran som man använde på bilden som visade snöflingepyssel utan tall (långa barr)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det var gran. Det är jag själv som gjort kortet och barren kom från granen utanför fönstret. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.