23 jan. 2013

Strumplarver


Jag gissar att det är fler än jag som har en del uddastrumpor liggande. Nu vet ni vad ni ska göra av dem- Strumplarver.

Gör söta larver av uddastrumpor

Förutom strumporna behöver du något slags fyllning - bomull eller vadd. Det fungerar med ihopskrynklat tidningspapper också, men larmen blir inte lika kramvänlig då.

Om strumpan inte är för sliten är det bara att börja stoppa i fyllning i tån, men om det är tunnslitet längst ut så vänd strumpan ut och in och knyt en bit garn om den slitna delen. Dra till hårt. Vänd sedan tillbaka strumpan. Om du gör så får larven en mun som den här:

Gör söta larver av uddastrumpor

När du lagt i en lagom tuss med fyllning knyter du en bit garn om strumpan och fyller med lite vadd till. Fortsätt så tills hela strumpan är fylld. Knyt till ordentligt på slutet så att inget vadd smiter ut.

Antennerna gör du genom att surra en piprensare om larvens hals och forma till spröten uppåt. Sätt fast en liten pärla med lim längst ut. Eller avsluta med en snurr.

Limma fast skakögon, eller ögon som du ritat på ett papper. Ett annat alternativ är att sy fast knappar.

Så här blev min och Sigrids larver:


Pias häftiga varianter av strumplarver.

4 kommentarer:

 1. Vilket bra tips! Dessa ska jag göra tillsammans med förskoleklassen både för att det är kreativt men även för att visa på återvinning. /Anette Ö

  SvaraRadera
 2. Otroligt söta larver. Jag har testat och gjort ett flertalet olika varianter av strumplarver. Nu ska jag göra fler tillsammans med förskolebarnen.
  De har fått i uppdrag att ta med en egen strumpa hemifrån,då blir den mer personlig./Pia

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig idé ! Jag gillar att göra nytt av gammalt och vi försöker göra mycket sånt med barnen på mitt daghem i Finland ! Vi gjorde en annan variant av larver nu i veckan efter påsk, av gamla äggkartonger ! Tack för alla fina tips i din blogg !
  h,
  Carina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.