1 mars 2013

Fjärilsutställning


Med yngre elever passar det ofta bra att integrera bild i andra ämnen. Ju högre upp i årskurserna de kommer, desto svårare brukar det vara, inte minst av praktiska skäl. Även om jag inte har bild med mina elever just nu försöker jag få in lite kreativitet i den vanliga undervisningen.

De här fjärilsutställningarna har jag gjort tillsammans med en sjundeklass som ett arbete i biologi.

Om du googlar efter bilder på "fjärilar" hittar du en hel del kartor med fjärilar. De här från fjärilsskolan till exempel.

Jag skrev ut bilderna i svart-vitt. Sedan fick eleverna färglägga i rätt färger. Fjärilarna klipptes ut och monterades i lådor. Hur du gör lådan kan du se här nere.

Vi passade också på att titta på och prata om hur man gör riktiga fjärilssamlingar. De tyckte att pappersvarianten var trevligare :)
5 kommentarer:

 1. Underbart tips. Passar stora som små elever. Går ju att anpassa till klass 1 som klass 9, beroende på hur mycket runt omkring man väljer att göra. Helt klart ett värdefullt tips som jag ska ta med mig till framtida arbete.

  SvaraRadera
 2. Nästan så jag känner för att skriva ut detta o ta med på stortrollets utv-samtal. Men inte säker på att lärarna uppskattar det. Ska iallafall tipsa om den här sidan!

  Tänkte bara välkomna dig in till Trollcaféet i eftermiddag (framåt 17 sådär) för lite uppmuntrande virtuellt fika. Du hittar nog nåt intressant där... ;)

  SvaraRadera
 3. Åååå vad jag är glad i denna blogg! Just nu är jag mammaledig men arbetar annars som lärare. Dina ideér har jag använt mer än en gång, både i skolans värld och här hemma. Tack för mycket inspiration!!

  SvaraRadera
 4. Tack för inspirationen! Jag behövde en rolig idé för min sista lektion med en barngrupp, och det här fick igång idéproduktionen. Tredimensionella tavlor: superkul!

  SvaraRadera
 5. Tack för er respons. Det är så kul när mina tips når fram! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.