23 mars 2013

Zentanglade ägg

Zentangel är en konstform som går ut på att fylla ytor med mönster. Läs mer om det här.

Jag provade att zentangla på ägg nu inför påsk och det blev ganska häftigt:


Jag använde en penna avsedd för CD-skivor och ritade direkt på vanliga ägg (modell större). Jag vet inte hur lämpligt det är att äta dem sedan, så de får vara prydnad ett litet slag innan jag kastar dem.

Vill man göra lite mer varaktiga ägg kan man blåsa ur dem först. Hur du gör det beskriver jag här.

3 kommentarer:

 1. Gör försiktigt hål i ändarna på ägget och blås ur dom. Hålet du blåser i räcker att en nål gått igenom men där allt ägginnehåll ska ut kan det behövas lite större hål. Kan va enklast att göra innan du ritar på dom skulle jag tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du klickar på länken i inlägget kommer du till en sida där jag beskriver hur man blåser ur ägget.

   Radera
  2. missa visst det ;) sorry :P

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.