12 juli 2013

Fruktsallad i vattenmelon

Det här var roligare att göra och blev mer uppskattat än jag egentligen trott. Jag har sett många fantastiskt kreativa skapelser av vattenmeloner -  kolla här till exempel - men gick för en skapligt enkel variant.

Jag tog mig en relativt rund vattenmelon och skar den platt i botten, så att den stod stadigt på fatet. Sedan skar jag av ett lock i andra änden. Själva urgröpningen gjorde jag med en glasskopa. Melonen la jag åt sidan i en skål. Jag gröpte i stort sett bort allt det röda, förutom i botten där jag lämnade lite, för att det inte skulle bli ett hål.

Sedan gjorde jag en fruktsallad med bitar av apelsin, äpple, jordgubbar, banan och en del av den urgröpta melonen. Jag blandade allt i en skål och hällde sedan i den urgröpta melonen.

Fruktsalladen serverades med vaniljglass.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.