20 sep. 2013

Bankade blad

Jag gillar när man kan göra något fint och samtidigt lära sig. Hur ofta tar man sig tid att titta riktigt noga på ett blad? Det här kan bli utgångspunkt för trevliga diskussioner om växter, bladnerver, klorofyll och fotosyntes. Eller så blir det bara fint... och kul!

Det som behövs är vita ritpapper, olika slags blad, hushållspapper eller servett och en hammare. Det är svårt att säga vilka blad som fungerar bäst. En del ger nästan ingen färg ifrån sig, andra alldeles för mycket.Man får helt enkelt prova sig fram.
 Lägg bladet på pappret med "baksidan" nedåt. Lägg servetten över och slå med små täta slag med hammaren. Jag räknade till 50 när jag slog.
Tag sedan bort servetten och lyft försiktigt på bladet och se vilket mönster det lämnar efter sig.

När du kommit på vilka blad du tycker blir finast kan du göra ett helt papper med fina mönster eller kanske dekorera egna brevpapper, kort, etiketter eller presenter på samma vis.

5 kommentarer:

  1. Aj det är så man gör? Har funderat på hur man får avtryck från bladen. Tack! Överlag har du ju nog också varit en stor källa till inspiration!

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig metod! Den har jag aldrig sett förut. Nu skall det bankas med barnbarnen! Tack för all inspiration du ger!

    SvaraRadera
  3. Tack ska ni ha för vänliga ord! Önskar er en riktigt trevlig helg - med eller utan bladbank!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.